Megközelítés

Tömegközlekedéssel

Irodám a XIX. kerületben (Kispest) a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomása mellett található. Vállalok online kurzusokat is, Google Meeten.

Kik vesznek igénybe német nyelvoktatást?

Ma már mindegyik németnyelvű országban a munkavállalás feltétele a legalább alapfokú német nyelvismeret.

A külföldinek a mindennapokban is kellemetlen, ha képtelen beszélni.

Ausztriában a napjainkig folyó integrációs programok keretében egyrészt nagyon is gondoskodnak a külföldiről, de ennek feltétele normáik és elsősorban nyelvük átvétele. Érthető, hogy pl. a hivatalnokok, irodisták a világ minden tájáról jött népek egész napos nyögdécselésétől, értési nehézségeitől elfáradnak. Az eligazodás az osztrák hivatalok között, az írásbeli, telefonos és személyes ügyintézés, orvos felkeresése főképpen az igen pergő tempójú Budapesten megköveteli a német nyelvismeretet.

kérdőjelek

A német nyelvoktatást igénybe vevők között sok az állásinterjúra készülő szakmunkás, de azok a már Ausztriában dolgozók, akik szakmája és az osztrák kollégákkal való kommunikáció egyre bővebb szókincset igényel. De találkozom olyan kétnyelvű családban felnövekvő gyerekekkel is, akiket nemzetközi iskolába adtak és németjük korrepetálásra szorul.

Mivel az élet nem csak munka, a német nyelvoktatás tartalmi részében szerepelhet a bécsi városismeret, a közlekedés, a szabadidős lehetőségek, a látványosságok.