Online némettanár

Bemutatkozás

40 éves tanítási tapasztalattal rendelkező tanárnő vagyok. Tanítottam iskolákban, egyetemeken, cégeknél, bankokban, biztosítóknál, a diplomáciában és magántanárként. A 2000-es évektől rengeteg Ausztriába, Németországba költöző magánszemélyt, párokat tanítottam németre (az adott munkakörükben szükséges nyelvezetre) - 6 évig Bécsben az éppen munkába-állókat.

Deák Sári német tanár, német magántanár

Több száz, a legkülönbözőbb háttérrel és előismeretekkel rendelkező diákot tanítottam. Végzettségeim:

  • Magyar-orosz szakos tanár
  • Magyar nyelv és irodalom szakos tanár
  • Magyar mint idegen nyelv szakos tanár
  • Orosz nyelv és irodalom szakos tanár
  • További tanulmányok: Germanisztika, Bécsi Egyetem
  • Több, mint 20 év céges oktatás
  • Több, mint 30 év az állami oktatásban

Külföldön Cambridge (UK), Göttingen, Bécs, Graz, Szt. Pétervár (Leningrád) városokban tanítottam ill. vettem részt továbbképzéseken.

Milyen a jó nyelvtanár?

A klasszikus nyelvtanár ismeri az adott nép kultúráját, ha nem is külföldi tartózkodás, legalább az irodalom által. Széles látókörű, nagy műveltségű, érti, hogyan tartsa fenn az érdeklődést, mesél, sztorizik. Az első kontaktusnál fontos az oldott légkör megteremtése. Ez alkati kérdés. A nyelvtanár, különösen a magántanár egyenlő félnek kell, hogy tekintse a tanulót. Az olyan tanítványnak, aki feszült, mert megtapasztalta, hogy nem tudja magát kifejezni és stressz alatt áll, szakértő, bizalmi partnerre van szüksége.

Ezekből is következik a türelem fontossága.

A nyelvtanárok módszerei, az oktatásban bevetett médiumok a 70-es évektől fogva folyamatosan bővültek. De ami a tartalmakat illeti, a nyelvtanárénál vannak változatosabb diszciplínák is. A módszerek kikísérletezése után a tanár saját fejlődése pedagógiai-pszichológiai irányt vesz. A nyelvtanár elsősorban emberekkel foglalkozik, és a tanulási problémák mind nehezebb és nehezebb eseteit oldja meg – ez számára a kihívás, ami izgalmat visz a hétköznapjaiba.

Megközelítés tömegközlekedéssel

Irodám a XIX. kerületben a 3-as metró végállomása közelében található.