Online némettanítás

Mi az?

Az online oktatás az interneten VoIP- (Voice over IP) technológia segítségével folytatott távtanulás. Tanár és diákja meghatározott időpontokban bejelentkeznek valamelyik VoIP-szolgáltató platformján, hogy videobeszélgetést folytassanak és akár tartalmakat (szövegeket) osszanak meg egymással.

Miért jó?

Az online magántanítás időt spórol meg, mert a résztvevőknek nem kell hozzá utaznia; otthonuk kényelméből dolgozhatnak. A közlekedéssel járó macera különösen a 2020-as évek nagyvárosi környezetében nem hiányzik senkinek, amikor az embereket összekötő technológia már minden háztartásban adott.

Hogyan zajlik?

Ajánlatkérését, kérem, emailben küldje meg és ha megegyeztünk a körülményekben, küldök Önnek egy Google Meet linket. A Google Meet (korábbi nevén Hangouts) egy videokommunikációs szolgáltatás, nagyon hasonló a régebben népszerű Skype-hoz. Legjobban laptopon használható, de működik tableten, kevésbé komfortosan még okostelefonon is.

A megbeszélt időpontban mindkettőnknek (esetleg hármónknak, ha párocska tanul) a gép előtt kell lennie és megkattintania a linket. Ezt akkor visszakeresheti emailje keresőjével, de a legpraktikusabb ha böngészője könyvjelzői közé menti (a legtöbb böngészőben Ctrl-D). A további lépések - kék "Csatlakozás kérése" gomb már meguktól értetődőek; a Meet használatához az internetes weboldalak használatának általános kompetenciáján felül semmilyen tudás nem szükséges.

Mit tegyek most?

Küldjön nekem egy e-mailt a német online tanulás tanítás tanár címre a következőkkel:

  • a német nyelv mely szintjének elérése a cél (alap, közép, felső)
  • mi a cél (pl. nyelvvizsga, munkavállalás), esetleg milyen szaknyelvre gyúr (pl. vendéglátó, munkagépkezelő)
  • mikor szeretne kezdeni és mely napokon / napszakban ér rá
  • telefonszáma, ha szeretne visszahívást
online német tanításonline német tanulásonline német tanár