Német magántanár online

A magántanítás előnyei a csoportossal szemben

A magántanár barátságos környezetben fogadja a tanulót négyszemközti beszélgetésre. A tanulónak alapvető hiányosságait nem kell restellnie, amelyeket elrejt a kis, és különösen a nagy csoportban, de mint hiányosság, folyamatosan nehézséget okoz neki a megértésben. A tanuló nem érzi magát feszélyezve, fejlődése kezdetén felesleges erőpróbák elé állítva.

Az oldott légkörben beszédkészsége felszabadul. A magántanár alkalmazkodik a hallgató speciális igényeihez, tempójához. Csak oldott légkörben lehetséges, hogy a nyelvi biztonságérzet kialakuljon – így sajátítottuk el anyanyelvünket is. Minden egyes tanulónak más és más anyagot kell elővenni, mert érdeklődésük annyira különböző. A magántanítvány elvárhatja, hogy úgy tanítsák, ahogy az az ő rendszerének megfelel. Eleve sokkal igényesebbek a magántanárt választó hallgatók.

A magánórákon mindenféle nyelvi nüansz is átadható, és előkeríthető a megfelelő tananyag, akár valamilyen multimédiás anyag. Utóbbi akár a kurzus után is használható gyakorlásra, továbbfejlődésre. A „magántanítványról szól” az egész óra.

Aki magántanárhoz megy, annak általában kevés ideje van, vagy rendszertelenül tud csak órára járni.

A leghatékonyabb persze, ha valaki természetes nyelvi környezetben, élőben gyakorolja a nyelvet. Az étteremlátogatás, vásárlás, stb. által természetes nyelvi közegben gyakorolható a nyelv. A városnézés és a kísérő tolmácsolás olyan extrák, amelyeket kimondottan csak egy magántanár tud felajánlani.